Index: Emberileg méltatlan fotó közlése Chat Géza (Péter Dávid úr) cikkében

2017. július 21. 17:11 - Csizmaskandurbp

"Meddig mehet el egy újságíró" avagy egy gyermek emberi méltósága sérthető?!


Gondolom, ha ezzel a poszttal indítok egy blog oldalt, vélhetőleg nem fogom belopni magamat az Index csapatának szívébe.

Pedig éppen értük és nem ellenük!

Nem titkolom, hogy az általam lesűrűbben s legkedveltebb olvasott média az Index.

Azonban soha nem tudtam "átlépni" az a tényt, ha egy gyereket aláznak meg emberi mivoltában.

S erre nem lehet mentség sem az olvasottsági index, sem az "üngyi-büngyiség", sem a celebitás-sarkalás.

Péter Dávid úr (Chat Géza) cikkét hozza az Index "Ashton Kutcher a magyar sajtónak is üzeni: légyszi, ne posztoljátok már a gyerekeimről készült képeket, köszi" cím alatt.

e784672939f59c58da183f0b57774f8e.png

Ezzel a bulvársajtó cikkel egészen addig nem lenne probléma, ha a posztba nem került volna "bosszúból" bele a "cicamicás-kenyérszeletes" kitakarás! Azért vélelmezem, hogy ez egy rossz szándék, mert Péter Dávid úr ezzel vezeti fel a fényképet: "Ennek fényében mutatjuk a Mr. Kutcher kéréseinek megfelelő fotót."

Avagy Péter Dávid úr csak egy tréfának szánta a képet?! Mert a kép nem eredeti, hanem módosított!

Arra különösen kíváncsi lennék, Illyés Tibor (MTI) sajtófotós valóban beleegyezését adta, hogy a neve alatt lehozzák ezt a montázsolt fotót?!

 

Engem annyira felháborított, hogy Magyarországon egy nagy olvasottságú médiában, az Indexben, a fő oldalon (mobill applikáció alatt) lehozzák ezt a fotót (eredetileg szintén Péter Dávid úr cikkéből származó "A Kutcher-gyerekekről készült vizes vb-s fotók sok kérdést felvetnek" c. cikkéből átvezetéssel), hogy levelet írtam Tóth-Szenesi Attila főszerkesztő úrnak.

Ebben azzal a tiszteletteljes javaslattal fordultam hozzá, hogy járjon közbe a kép lecserélésében az alábbiak szerint: "Józan emberi megítélésében bízva javasolnám, hogy a képet cseréljék ki egy másik, a gyermekeket és a szülőket nem sértő képre."

Bár tisztában vagyok, hogy a velvet.hu főszerkesztője Nagy Krisztina, azonban engem az Index juttatott el ehhez az íráshoz. Bíztam benne, hogy a főszerkesztők tájékoztatják egymást.

Sajnos a főszerkesztő úr válasszal nem méltatott - ezért én nem haragszom, mert vélem, hogy igen elfoglalt ember -, azonban a kép továbbra is ott virít Péter Dávid úr cikkében.

Remélem, hogy a magyar újságírók többsége vagy összessége elhatárolódik attól, hogy gyerekeket emberi méltóságukban így sértsenek, s ez a példa csak egyetlen!

Teljes tisztelettel: Williamspear

Utóirat: Vajon ha ezt a blogot ajánlom az Index2 szerkesztőinek, akkor tartalma miatt fogják "e-cenzúrázni" vagy annyira nyitott az Index - a sajtószabadságot és a szabad véleménynyilvánítást szem előtt tartva -, hogy lehozzák?!

Szerkesztői kiegészítés (2017. 07. 24.):

Válaszolt Tóth-Szenesi Attila Főszerkesztő úr - amit innen is őszinte tisztelettel köszönök! -, s felhívta figyelmemet, hogy Ő nem főszerkesztője a Velvet hírportálnak. S valóban, így kérem szíves elnézését, azzal az apró kiegészítéssel, hogy a cikket lehozta az Index is, így teret adat a fénykép megjelenésének saját médiájában.

Hozzá kívánom tenni, hogy Tóth-Szenesi Attila főszerkesztőt újságírói minőségében is nagyon tisztelem.

Nem adom fel!  Következő levelemmel Nagy Krisztina Főszerkesztő hölgyet fogom megkeresni levelemmel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonvelemeny-williamspear.blog.hu/api/trackback/id/tr7012678939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása